KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green
KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green

KiETLA: Слънчеви очила 0-2 години Woam - Bottle green

39.00 Лева
WO1SUNGREENB
В наличност
+
  • Връщане или Замяна
  • НОВ КЛИЕНТ ЛИ СИ?

Когато модата се съчетае със защитата!

Вдъхновени от диско визията на 70-те,  слънчевите очила Woam с кръгла форма и атрактивна рамка ще развълнуват малките изследователи и ще ги предпазят от слънчевите лъчи. 

  • Поликарбонатни лещи категория 3
  • Защита срещу UVA, UVB, UVC.
  • Издръжлива, висококачествена поликарбонатна рамка
  • Лек и удобен благодарение на покритието Soft touch
  • Предлага се в 5 цвята
Bought this product
много са хубави, имаме няколко различни модела и всичките са страхотни
0
0
Reply
Напиши отзив
5.00 / 5
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Напиши отзив

Знаем, че този въпрос си го задавт много майки. В много страни директивата е ясна "Децата, дори бебетата, трябва да носят слънчеви очила от първия момент, в който излязат навън на слънце, защото техните очи нямат никаква защита"

В България няма точна и ясна директива и абсолюна координация между педиатрите. Офталмолозите, особено тези, които са специализирали в чужбина, съветват да се носят очила от бебешка възраст, но родителите се обръщат към офталмолози само когато има проблем, а не ги посещават профилактично. 

Научния сътрудник, офтлалмолог и президент на Гръцката асоциация за вътреочни импланти и рефрактивна хирургия Константина Куфалион препоръчва защитата на очите от най-ранна възраст и разказва за риска от нарушения и проблеми на очите и болести, които застрашават зрението. 

Това е статията, публикувана в Health View.

Ултравиолетовата (UV) радиация от слънчевата светлина се свързва с много офталмологични проблеми, като катаракта и дегенерация на макулата. Изследователи казват, че колкото по-дълго сте изложени на вредните слънчеви ултравиолетови лъчи, толкова e по-голям рискът от нарушения и проблеми с очите и от болести, които застрашават зрението. 

Според проучвания през живота на човек половината от излагането на ултравиолетова радиация се случва до 18 годишна възраст, защото като деца ние прекарваме повече време навън. При децата лещата на окото е по-тънка и позволява повече ултравиолетови лъчи да проникнат в окото, които оставят сериозни последици върху ретината.

Друга причина, която прави очите на децата особено чувствителни към слънцето, е хиперопията, която води до по-ярки лъчи, фокусирани върху ретината. Този фактор прави много важно за всички деца, дори бебета, да носят слънчеви очила, които изключват ултравиолетовата радиация, когато са на открито. Това е особено важно между часовете от 10:00 до 14:00. Няма граница, над която е разрешено използването на слънчеви очила. На възраст под 6 месеца бебетата не се допуска да се излагат на слънце.

От възраст 6-12 месеца, когато бебетата могат да бъдат излагани на слънце, може да започнат да носят очила. Проблемът с децата на възраст между 1-2 години е, че те не възприемат лесно носенето на очила. Най-добрият начин е да се опитат да ни подражават. Така че отговорът е, че детето започва да носи слънчеви очила винаги, когато може да ги задържи на очите. Тази възраст варира от дете до дете, тъй като другите деца с удоволствие носят слънчеви очила от една или повече години, докато други не ги понасят дори на три-четиригодишна възраст. За по-малките бебета използването на шапка и козирка в количката им е от съществено значение, за да се избегнат вредните ефекти на слънцето. Детските слънчеви очила обаче трябва да отговарят на определени условия, така че да не променят цветовете, които достигат до развиващата се детска ретина и също така да не изкривяват изображенията.

Излагането на слънце е необходимо и полезно, тъй като помага при производството на витамин D. UVA е ултравиолетово лъчение, което може да проникне през кожата и да достигне дълбоко в очите. UVA лъчите потъмняват кожата, но могат да причинят и признаци на стареене. Очите са по-застрашени от кожата и не сме осъзнали това. И тъй като UVA лъчите могат да проникнат в окото, те са виновни за развитието на катаракта и макулна дегенерация. По-специално, UV лъчението постепенно унищожава ретината и лещата на окото, което води до макулна дегенерация и катаракта. UVA лъчите представляват до 95% от слънчевата ултравиолетова радиация, достигаща до земната повърхност. UVB е високоенергийна ултравиолетова радиация, която може да изгори кожата ви.

Роговицата блокира повечето UVB лъчи, които навлизат в окото, но прекомерното излагане на UVB може да причини сериозно и болезнено „слънчево изгаряне“ на роговицата, наречено фотокератит. Освен че причиняват проблеми с очите, UVA и UVB лъчите могат да причинят рак на кожата на лицето, включително чувствителната кожа на клепачите и зоната около очите. Внимавайте с детските слънчеви очила, които казват, че „блокират ултравиолетовото излъчване“, без да определят действителния процент на ултравиолетовата светлина, погълната от лещите.

Oкуражавайте децата си да носят слънчеви очила дори в облачно време, защото  UV лъчите преминават през облаците.

Детските слънчеви очила трябва да предпазват 100% както от типа UVA, така и UVB радиацията.  Качеството да абсорбира ултравиолетовата радиация е нещо съвсем различно от цвета на лещата. Също така приложението е друга точка, за която трябва да се внимава, тъй като очилата не трябва да са прекалено стегнати и не трябва да докосват миглите или очите, защото те ще притесняват детето ви и то няма да иска да ги носи. Детските очила често се плъзгат надолу, особено при малки деца под 3 години, тъй като основата на носа е широка и не осигурява адекватна опора на рамката на очилата. В този случай може да се използва специално силиконов наносник.

Предпочитаните очила трябва да са:

Нечупливи лещи със 100% защита. Най-добрите лещи за детски слънчеви очила са поликарбонат и трябва да осигуряват 100% UV защита. Можете да проверите това, за да сте сигурни, че са придружени от маркировката „СЕ“. Поликарбонатните лещи са до 10 пъти по-издръжливи от обикновените пластмасови лещи и са по-леки от стъклените или обикновените пластмасови лещи. Също така задръжте очилата пред очите си и се уверете, че те не причиняват предметите да се деформират.

Рамка, която приляга добре и е лека. За по-добра защита от слънчевите ултравиолетови лъчи и защита от прах и други частици, нечуплива мека рамка, която добре пасва, е най-добрият избор за детски слънчеви очила. Прилагат удобно на носа и зад ушите и имат добро покритие на областта на очите (около окото). Потърсете слънчеви очила с еластични рамки, изработени от гума, за да предотвратите счупване и евентуални наранявания на очите или лицето. Изберете цветни, модерни рамки, които те с удоволствие ще носят и оставете децата да избират рамката, която харесват.

Рамки, които се разтягат над 90 градуса и действат като пружини, осигуряват правилното поставяне на рамката и намаляват риска от падане или повреда на очилата по време на спорт или други дейности.

Гумена лента, която се прикрепя към очилата зад ушите, помага за правилното прилагане на очилата към главата на детето и да не се изгубят или счупият очилата. Сега има слънчеви очила, които имат гумени ленти вместо рамки. За по-големите деца, които обикновено носят класически рамки, можете да вземете връзка или клипс, който се прикрепя към дрехите на детето, което ще позволи да носи очилата си на врата си и е добро решение, за да не паднат долу. Избягвайте обаче използването на тези връзки при бебета или много малки деца без надзор, тъй като съществува риск от задушаване.

За най-добра защита е добра идея децата да носят шапка с широкa периферия и слънчеви очила, когато прекарвате много време на открито в слънчеви дни. Изследованията показват, че шапка, която засенчва очите и лицето, може да намали наполовина количеството на UV лъчението. И не забравяйте слънцезащитния крем!

Внимавайте за евтини слънчеви очила за деца. Слънчевите очила от улични продавачи може да имат фалшиви стикери и могат да представляват други рискове. В близкото минало Комитетът за защита на потребителите в САЩ призова за изтеглянето на различни евтини слънчеви очила за деца, тъй като цветът на лещите съдържали неприемливи нива на олово. Никелевите рамки трябва да се избягват, защото могат да бъдат токсични и алергенни. Също така рамките и лещите на евтините детски слънчеви очила често не са толкова издръжливи, колкото качествените слънчеви очила.

Константина Куфалас, хирург-офталмолог и председател на Гръцкото дружество по интраокуларна и рефрактерна хирургия

 

 

 

За да изберете правилно очилата, измерете ширината между двете слепоочия на лицето на детето си с рулетка. Ако сте между два размера, предлагаме да изберете по-големия.

Вижте таблицата по-долу:

В срок от 14 дни след получаване на стоката клиентът има право да я върне или замени като са спазени следните условия:  

» Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена)

» Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба. Запазена оригинална опаковка, етикети, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

» Запазена е касовата бележка(фискален бон).

» Попълнена бланка връщане/замяна, която може да намерите ТУК 

Как да върна или заменя продукт стъпка по стъпка?:

1. Попълнете бланката "ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА" ръчно или електронно. Ако попълвате бланката ръчно на хартиен носител трябва задълвително да я добавите към продукта/ите за връщане или замяна. Ако попълвате бланката електронно трябва задължително да я изпратите на имейл info@reia.bg със следното заглавие:

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако заглавието на имейлът се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

2. Продуктът/тите трябва да се:

Вариант 1: Предадат лично в нашия офис на адрес Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3

Вариант 2:  Изпратят на адрес: Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3. Придружен/и от попълнена и разписана бланка(в случай че попълвате таква ръчно) за връщане или замяна, която може да свалите от тук: БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА .

При изпращане чрез куриерска фирма в полето съдържание трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пише :

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако надписа в поле съдържание се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

Номерът на вашата поръчка може да намерите в горния десен ъгъл на потвърждението, което ви е изпратено на имейл. В случай, че не знаете или не сте запазили номерът на поръчката ви, можете да се свържете с нас на 0888061779, за да ви дадем тази информация. 

» ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ ПО ЗАМЯНА ИЛИ ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ СА ИЗЦЯЛО ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА !!!

» При връщане/замяна е необходимо да ни изпратите касовия бон придружаващ Вашата поръчка.

» Възстановяване на суми става чрез банков превод в срок от 15 работни дни и за целта е необходимо да ни предоставите банкови детайли на сметка (Титуляр на сметка и IBAN), по която да възстановим сумата. Тези данни се попълват в бланката "Връщане или замяна" 

» Възстановяването на сума при връщане на стока става в рамките на 15 работни дни.

» Рекламации относно размерите поместени в табличките под описанието, разлика в нюансите на цвета НЕ се приемат!!!

»   БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

» За допълнителна информация ни пишете на info@reia.bg   или се свържете с нас на телефон 0888061779

» Връщане или замяна се прави в срок от 15 работни дни.

ВНИМАНИЕ!!!!

Някои марки и продукти имат допълнителни условия за връщане или замяна, които са упоменати в описанието. Препоръчваме да се запознаете с цявлостната информация за продукта преди да направите своята поръчка

- Марката Toddlekind е една от тези, които имат допълнителни условия за връщане и замяна Тази марка може да се върне само и единствено, ако опаковката не е махната. Продукта коже да се види без да се премахва опаковката. Един път отворен няма да бъде приеман за връщане. При съмнения за дефект си важат стандартните условия упоменати в сайта.

Клиентът е длъжен да се запознае с описаната на сайта информация преди да премине към покупка. Генерирането на поръчка автоматично потвърждава, че клиентът се е запознал и съгласил с условията на сайта!

Сходни продукти