Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion
Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion

Renolux: Столче за кола серия Softness® - 9 - 36 kg (с изофикс ) Olymp - Passion

783.80 Лева
RNL430020
Разпродаден
 • Връщане или Замяна
 • НОВ КЛИЕНТ ЛИ СИ?

Olymp от Renolux е тестван и оценен със “Satisfactory” от ADAC (Германия) и "3 звезди" от TCS (Швейцария). Препоръчано от "Sécurange" !! R129 i-size одобрен и произведен във Франция!.Притежава ексклузивната патентована технология Softness®, патент на Renolux. Осигурява комфорт и безопасност! Технологията Softness® представлява подсилена стоманена рамка обвита в полиуретанова пяна с висока плътност. Столът има и допълнителна странична защита, помагаща в случай на страничен удар.  

 

ГРУПА 1/2/3 • Възраст 0 до 11 години • Тегло 9 до 36 кг
 
Характеристики:

 • За деца от 76 до 150 см височина 
 • SOFTNESS® технология - комфорт и сигурност
 • Изофикс система с 3 точки на закопачване: 2 свръзки + горен колан
 • Възможност за регулиране на наклона на седалката в 3 позиции
 • Лесно регулиране на височината до 12 позиции
 • Вграден 5-точков колан за закопчаване, с включени протектори
 • Махащи се допълнителни странични протектори.
 • Махаща се мека регулираща възглавница
 • Мека и здрава материя, с горни шевфове за допълнителна мекота
 • Махащ се калъф, който може да се пере на 30 градуса 
 • Място за съхранение на всички приставки
 • Добри резултати от краш тестове
 • Сертифициран R129 i-size
 • Препоръчано от Sécurange
 • Тегло 13.6 кг
 • Размери В64см * Д51см * Ш44см
 • Проектиран и произведен във Франция

Видео презенация на столчето: 

Как се поставя столчето:

Допълнителна информация

Тегло: 13,4 кг • Размери: В 64 см x Д 51 см x Ш 44 см R129 i-size Isofix Softness® столче за кола за деца от 76 до 150 см височина (приблизително от 15 месеца до 12 години). Столчето за кола OLYMP трябва да се използва с меката махаща се регулираща възглавница и 5-точковия предпазен колан от 75 до 100см височина на детето. Когато детето е над 100 см височина се трансформира в много удобна бустерна седалка без колан.

Произведено във Франция, близо до Лион, във фабриката на RENOLUX.

Научете повече за технологията Softness®

Технологията SOFTNESS® представлява комбинация от стоманена рамка с висока якост със специално проектирани деформационни характеристики, обвита с полиуретанова пяна с висока плътност, за да абсорбира енергията и да смекчи силните удари по време на автомобилна катастрофа. 5 пъти по-добра абсорбация на шока от пластмасовите столчета. 

SOFTNESS® гарантира високо ниво на безопасност и комфорт, както и ергономичност адаптирана към морфологията на децата.

Високото качество и внимателната обработка на столчетата за кола SOFTNESS® са осигурени чрез производство във Франция.

И тъй като сънят е ключов фактор за развитието на децата, нищо не бива да го смущава, дори пътуването с кола!

Благодарение на SOFTNESS® детето в столчето за кола се чувства като в пашкул, което прави пътуването по-безопасно и по-спокойно.

Вижте експеримента с яйцето!


3 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ СТОЛЧЕ ЗА КОЛА SOFTNESS® 

icone_1

Космосът, като модел

Технологията SOFTNESS®  до голяма степен произлиза от пространствени и аеронавигационни изследвания. Тежките фактори, които ограничават пилотите и астронавтите, са в основата на оригинални, най-съвременни решения за осигуряване на техния живот на борда и преди всичко тяхната безопасност. Инженерите на Renolux по научноизследователска и развойна дейност са  черпили вдъхновение от тези изследвания, както и от проучвания, проведени от автомобилната индустрия по отношение на пасивната безопасност и по-специално поглъщането на удари, за да проектират и представят технологията SOFTNESS®. Изработена от здрава стоманена рамка, покрита с инжекция от полиуретанова пяна, което създава технологията и подписа SOFTNESS® . Гарантира високо ниво на безопасност при пътуване с кола. 

icone_2

"Произведени във Франция" патентован комфорт

Изследванията за безопасност, но и за комфорт винаги са били една от движещите сили зад иновациите в Renolux, която е силно загрижена за здравето на децата. Технологията SOFTNESS®, патентована от Renolux, гарантира не само уникално настаняване и мекота на седалката, но и ергономичност, адаптирана към морфологията на децата. Високото качество и внимателната обработка на столчетата за кола SOFTNESS® са осигурени чрез производство във Франция.

icone_3

Уважение към биологичния цикъл 

Сънят е важен фактор за развитието и растежа на децата. Нищо не трябва да го нарушава, дори пътуването с кола. Благодарение на SOFTNESS®, детето се чувства като в истински пашкул, добре балансирно. Пътуването става по-спокойно и цялото семейство има полза от това.

Страничен краш тест


Bought this product
Бебка се чувства много добре в столчето.
0
0
Reply
Bought this product
Столчето наистина се различава от останалите. Много е меко. Детето видимо се чувства удобно и съответно за нас пътуването беше спокойно
0
0
Reply
Bought this product
Изключително доволни сме. за първи път на дълъг път след карантината и обикновено Карина е нервна и не обича да седи в столче, Сега не усетихме времето, беше й толкова удобно и меко. Откакто научих за тази нова технология знаех, че искам такова. Освен това, това е столчето с най-висок клас на безопасност, което за мен е най-добрата парична за покупка, Казвам го и на други мами, защото бих искала и мен да ме бяха посъветвали за много неща! Браво, Рея!
0
0
Reply
Напиши отзив
5.00 / 5
5 stars
3
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Напиши отзив

Renolux е тук да ви помага и да ви води!

Преди да закупите столче за кола, важно е да знаете някои ключови моменти като : познаване на последните разпоредби за безопасност, знанието как да различите качеството между многото видове столчета за кола, методи за монтиране в колата, както и да  се запознаете с някои добри практики за използването му.

Кои разпоредби важат?

Дете под 10-годишна възраст трябва да пътува в система за обезопасяване на деца, известна като „столче за кола“, одобрена в съответствие с приложимите европейски стандарти.

Двата стандарта, уреждащи одобрението на автомобилните седалки, които могат да бъдат пуснати на европейския пазар са: R44 / 04 и R129.

 

 СТАНДАРТ R44 / 04 

Стандарт R44 / 04 ( в сила от 2006) определя категориите столчета за кола според теглото на детето (разделено на 5 „Групи“).

Столчето за кола може да се монтира в автомобила с помощта на предпазния колан или системата Isofix.

Одобрените от типа столчета за кола са били подложени основно на тестове за челен сблъсък, както и статични тестове на всички предпазни компоненти.

И накрая, стандартът позволява децата да бъдат транспортирани в позиция, обърната напред, само ако тежат поне 9 кг.

Какви са групите столчета за кола според стандарта R44 / 04?

    Категориите столчета спрямо тежестта на детето, което ще се превозва:

 • Група 0 = по-малко от 10 кг
 • Група 0 + = под 13 кг
 • Група 1 = между 9 кг  и 18 кг
 • Група 2 = между 15 кг и 25 кг
 • Група 3 = между 22 кг и 36  кг

 

СТАНДАРТ R129 

Стандартът R129 е в сила от 2013 г. (всяка от неговите 3 фази вече е в сила). Класифицира позициите според размера на детето. Одобрението на седалката изисква задълбочени тестове, както при удар, така и при страничен удар.

Този стандарт разширява забраната за носене на деца в предно положение, докато те навършат поне 15 месеца (и височина 76 см). Опитва се да предотврати колкото може повече рисковете от неправилен монтаж и неправилна употреба на седалките (следователно е доста благосклонен към столчета за кола, закрепени чрез системата Isofix, като забранява свалянето на колана от столчето за кола, за да се избегне неправилно повторно сглобяване ).

И накрая, изисква да се гарантира, че столчето за кола отговаря на всички типове тяло на децата, за които е предназначено.

  

Какво представлява i-size?

В стандарта R129 има така нареченият термин"i-size" . Затова одобреното от R129 столче за кола трябва да има:

 • да бъде допълнително одобрен i-size за целия му обхват на употреба,

 • или може да бъде одобрен по размер само частично, за определен обхват на употреба,

 • или може да не бъде i-size.

Да бъде класифицирано като "i-size", столчето за кола  (изцяло или за конкретния обхват на употреба) трябва да отговарят на критериите за размери, свързани с външните му размери (напр. максимална ширина 44 см), като по този начин се гарантира, че могат да се поберат на всички пътнически седалки на превозни средства, декларирани от производителите на автомобили "i-size" .

Как да проверим за какво е одобрено столчето?

Оранжев етикет, поставен върху столчето за кола, удостоверява, че производителят е получил одобрение R44 / 04 или R129 и включва няколко указания, подробности за които са дадени по-долу:

За стандарт R44 / 04

За стандарт R129

Какви са методите за инсталиране на столчето за кола в автомобила?

Важно е да поставите столчето за кола в автомобила си правилно, според ръководството за потребителя на производителя. Групи 0 и групи 0+ могат да бъдат инсталирани на предната пътническа седалка, но тогава е НЕОБХОДИМО да деактивирате системата на въздушните възглавници. Припомняме обаче, че задните седалки са най-сигурните и трябва да се използват приоритетно при монтиране на столчето за кола, независимо от групата.

 

Има 3 начина за монтиране на седалки в автомобила:

1. ИНСТАЛАЦИЯ САМО С КОЛАНИ

Това може да включва положение, обърнато назад или обърнато напред.

Винаги притискайте столчето за кола възможно най-близо до задната част на автомобила, уверете се, че коланът не е обърнат настрани и след това го затегнете максимално.

Много от столчета на кола Renolux са оборудвани със скоба за колан, която позволява на столчето за кола да бъде по-сигурно закрепено към седалката на автомобила.


2. ISOFIX ИНСТАЛАЦИЯ

Всички нови превозни средства, продавани във Франция от 2011 г. (както и много по-стари превозни средства), са оборудвани с опорни точки Isofix. Това са 2 метални пръстена, разположени на кръстовището между седалката и задната част на автомобила. Те са маркирани, така че понякога е необходимо да плъзнете ръката си между възглавниците, за да ги намерите. Проверете автомобила си.

Столче за кола с Isofix е оборудвано с 2 клещи ("щипки") с куки, които ще се закрепят за тзи 2 метални ринга:

 

ОТГОРЕ

Това е колан, започващ от задната част на столчето за кола, който трябва да бъде закрепен към пръстен на тялото на превозното средство (на покрива, на долната част на багажника, на гърба на седалката или на пода ... Вижте ръководството на собственика на вашето превозно средство).
 

 

ЗАХВАЩАНЕ ОТДОЛУ

Това е регулируем по височина удължител(крак), разположен в пода на автомобила.

(Предупреждение: Не трябва да се свързва към повечето подови кутии: консултирайте се с препоръките на производителя на автомобила в ръководството за употреба на вашия автомобил).
 

 

 3. ИНСТАЛАЦИЯ С КОЛАНИ И ISOFIX

Някои предлагат възможност за инсталиране на столчето и с колани и с Isofix  Винаги следвайте ръководството за потребителя на производителя на столчето за кола. Важно е да провервявате редовно дали изофикс свързването е стабилно, чрез показването на зеления цвят. 

 

 

 

 

Как да обезопасите дететео правилно в столчето за кола?

След като седалката е правилно монтирана към превозното средство, детето ви трябва да бъде правилно разположено в столчето за кола, подходящо за възрастта му, теглото му и типа на тялото, за да се осигури оптимална защита.

За да направите това, трябва да се вземат предвид някои важни правила:

 • Използвайте положението да се вози с гърба напред възможно най-дълго, поне докато детето навърши 15 месеца или дори повече.

 • Уверете се, че коланите не са сгънати или усукани настрани и са разположени по дължина на неговото тяло, спрямо неговата височина. 
 • Възглавницата за главата трябва да бъде разположен, така че да има 0 до 2 см от рамото на детето.  

 

 

 • Следете развитието на детето си! Когато неговата височина и / или тегло и / или тип тяло вече не съответства на сегашното му място, изберете по-голям модел, подходящ за новата му морфология.
 • Силно се препоръчва да не купувате употребявано столче за кола, тъй като тя може вече да не отговаря на стандартите или да е загубила капацитета си за задържане.

Технологията SOFTNESS®, патентована от Renolux, гарантира не само уникалната мекота на седалката, но и ергономичност, адаптирана към морфологията на децата.

Високото качество и внимателният завършек на столчетата за кола с технология SOFTNESS®, са изцяло произведени във Франция.

Изработена от здрава стоманена рамка обвита от полиуретанова пяна, която я прави уникална, SOFTNESS® гарантира високо ниво на безопасност и комфорт!

Технологията SOFTNESS® идва от космоса и аеронавигационните изследвания. Специалните условия на живот са в основата на иновативните решения за осигуряване на живота на астронавтите на борда и преди всичко тяхната безопасност. Технологичният отдел на Renolux разчита на тези изследвания, както и на проучванията, проведени от автомобилната индустрия по отношение на пасивната безопасност и по-специално абсорбирането на удари, дизайна и външния вид на технологията SOFTNESS®.

 
Всяко от столчетата за кола SOFTNESS® е преминало успешно тестовете за статичен и динамичен сблъсък, определени от приложимите стандарти, преди да бъдат пуснати на пазара. Също така тестовете за сблъсък се извършват постоянно в независими лаборатории, одобрени от правителството, за да се осигури правилното им изпълнение.

Вижте експеримента с яйцето!

КРАШ ТЕСТОВЕ

Компанията провежда краш тестове в независима немска лаборатория за изпитване, за да сравни ускорението, понесено от главата на манекена в обикновена пластмасова седалка за кола и в столче за кола Renolux Softness®. Може да видимте от резултатите по-долу, че ускорението на главата е много по-ниско в столче за кола с технология  Softness®:

В КОНВЕНЦИОНАЛНА ПЛАСТМАСОВА СЕДАЛКА ЗА КОЛА

Ускорение на главата на манекена (G)


COURBES-CLASSIQUE-ok

В СТОЛЧЕ ЗА КОЛА RENOLUX SOFTNESS® 

COURBES-SOFTNESS-ok

В СТОЛЧЕ ЗА КОЛА RENOLUX SOFTNESS® 

Концепцията Softness®, която се състои от метална рамка, покрита с пяна е изключително добра в оптимизиране на съчетанието комфорт с висока устойчивост на удар.

В срок от 14 дни след получаване на стоката клиентът има право да я върне или замени като са спазени следните условия:  

» Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена)

» Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба. Запазена оригинална опаковка, етикети, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

» Запазена е касовата бележка(фискален бон).

» Попълнена бланка връщане/замяна, която може да намерите ТУК 

Как да върна или заменя продукт стъпка по стъпка?:

1. Попълнете бланката "ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА" ръчно или електронно. Ако попълвате бланката ръчно на хартиен носител трябва задълвително да я добавите към продукта/ите за връщане или замяна. Ако попълвате бланката електронно трябва задължително да я изпратите на имейл info@reia.bg със следното заглавие:

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако заглавието на имейлът се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

2. Продуктът/тите трябва да се:

Вариант 1: Предадат лично в нашия офис на адрес Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3

Вариант 2:  Изпратят на адрес: Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3. Придружен/и от попълнена и разписана бланка(в случай че попълвате таква ръчно) за връщане или замяна, която може да свалите от тук: БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА .

При изпращане чрез куриерска фирма в полето съдържание трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пише :

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако надписа в поле съдържание се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

Номерът на вашата поръчка може да намерите в горния десен ъгъл на потвърждението, което ви е изпратено на имейл. В случай, че не знаете или не сте запазили номерът на поръчката ви, можете да се свържете с нас на 0888061779, за да ви дадем тази информация. 

» ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ ПО ЗАМЯНА ИЛИ ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ СА ИЗЦЯЛО ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА !!!

» При връщане/замяна е необходимо да ни изпратите касовия бон придружаващ Вашата поръчка.

» Възстановяване на суми става чрез банков превод в срок от 15 работни дни и за целта е необходимо да ни предоставите банкови детайли на сметка (Титуляр на сметка и IBAN), по която да възстановим сумата. Тези данни се попълват в бланката "Връщане или замяна" 

» Възстановяването на сума при връщане на стока става в рамките на 15 работни дни.

» Рекламации относно размерите поместени в табличките под описанието, разлика в нюансите на цвета НЕ се приемат!!!

»   БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

» За допълнителна информация ни пишете на info@reia.bg   или се свържете с нас на телефон 0888061779

» Връщане или замяна се прави в срок от 15 работни дни.

ВНИМАНИЕ!!!!

Някои марки и продукти имат допълнителни условия за връщане или замяна, които са упоменати в описанието. Препоръчваме да се запознаете с цявлостната информация за продукта преди да направите своята поръчка

- Марката Toddlekind е една от тези, които имат допълнителни условия за връщане и замяна Тази марка може да се върне само и единствено, ако опаковката не е махната. Продукта коже да се види без да се премахва опаковката. Един път отворен няма да бъде приеман за връщане. При съмнения за дефект си важат стандартните условия упоменати в сайта.

Клиентът е длъжен да се запознае с описаната на сайта информация преди да премине към покупка. Генерирането на поръчка автоматично потвърждава, че клиентът се е запознал и съгласил с условията на сайта!

 

 

Добавете поздравителна картичка

Сходни продукти