Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue
Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue

Ezpz подложка за хранене 24+месеца Happy Bowl Blue

50.80 Лева
Доставка до 6-7 дни
 
HB-B7709U
В наличност
+
 • Връщане или Замяна
 • НОВ КЛИЕНТ ЛИ СИ?
Разпилява ли Вашето дете храна, нявсякъде около себе си, докато се храни? Преобръща ли купичката си? Мръщи ли се, когато му сервирате едно ястие, заедно с друго? Решението е Ezpz!
 
Подложката на Ezpz - Happy Bowl е "всичко в едно" - табла + купичка. Тя е предназначена да улесни детското хранене, като го направи по-малко хаотично и проблемно и по-забавно! Подложките са изработени от 100% чист силикон, подходящ за храна и гарантиращ, че подложката ще остане задраво "залепнала" за масата и няма да се пързаля и разлива. Чрез тях детето Ви ще се научи да се храни само и ще усъвършенства двигателните си умения. Подложките са хипоалергични. По тях НЕ се задържат бактерии и мухъл и силикона не се износва. Изработени са БЕЗ вредните пластмаси BPA, BPS, PVC и фталати.

Подходящи за са супичка, макарони, зърнени храни.

Подложката буквално залепва за масата, чрез вакуумен ефект. Така можете да бъдете спокойни, че тя няма да се пързаля.
 

 
Външната част на чинийката служи като подложка за хранене. Тя помага "бъркотията" след хранене да остане върху нея и да се улесни предвижването до мивката. 

Лесно се мие и е подходяща за съдомиялни машини
 
 
Лесно се съхранява  в шкафчета или на рафтове.
 
 

Подходяща е за фурна и микровълнова печка на максимална температура от 175°C.

Предназначена за малки деца от 24-месечна възраст и нагоре.

Размери: 26cm / 22cm

Вместимост: 354.88 мл

Няма намерени мнения

Напиши отзив
0.00 / 5
5 stars
0
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0
Напиши отзив

Долу ръцете, мамо! С baby-led weaning/ЗВБ(захранване водено от бебето) детето ви полага много усилия.

Експертите твърдят, че ползите от baby-led weaning/ЗВБ(захранване водено от бебето) включват ранно изграждане на добри хранителни навици и умения за развитие.

Обичайна ситуация: Мама или татко хранят детето си на земята представяйки лъжицата за самолет със звукови ефекти и съобщения от пилотската кабина и завършвайки в широко отворената уста. Но за родителите, които практикуват baby-led weaning/ЗВБ(захранване водено от бебето), картината по време на хранене изглежда много по-различно: най-малкият член на семейството седи на най-високия стол и разпръсва храна навсякъде в опита си да я пренесе от чинията до устата си.

Методът на захранване baby-led weaning/ЗВБ(захранване водено от бебето) от Gill Rapley и Tracey Murkett е популярен във Великобритания от около 8 години и се използва от култури по света.

Детския диетолог Clancy Cash Harrison казва, че  ползите от ЗВБ на бебето са много. От една страна, това помага да се усъвършенстват двигателните умения: "Отглеждането на бебето води до развитие на координацията на очите и ръцете, дъвченето, сръчността и здравословните хранителни навици." аромат, текстура, аромат и цвят на различни храни “

Също така е ранна - и много важна - стъпка за бебетата да се учат на саморегулиране: те се учат да спрат да ядат, когато са се нахранили. "Хранейки се само бебето не може да приеме повече храна, отколкото му е необходимо, тъй като само решава кога да спре", казва Наталия Стасенко, специалист диетолог. Хранейки бебето с лъжица, родителите могат да го накарат да хапне още няколко лъжички, дори бебето да се е наяло и да е станало по-щастливо. По този начин те ще знаят, че бебето яде повече от необходимото, създавайки лош навик.

Допълнителна полза от baby-led weaning/ЗВБ(захранване водено от бебето), че не е нужно да купувате бурканчета за храна или да прекарвате време в смилане, охлаждане или размразяване.

Ако сте готови да "скриете" уредите за приготвяне на храна на бебето в задната част на гардероба и да дадете шанс на детето си да опита  ЗВБ се уверете, че ще бъде положителен опит от самото начало. По-надолу ще откриете няколко съвета как да стартирате правилно.

Съвети за успено ЗВБ(захранване водено от бебето):

 • Изчакайте докато детето е готово. Детето трябва да може да седи самостоятелно без допълнителна помощ, да има добра упора на главата и да може да пренася храна от към храната си вдигайки и сваляйки ръцете си. Harrison казва, че "повечето здрави деца на възраст над 6 месеца са добре подготвени, но потенциалните дъвкателни способности при някои деца не се изграждат преди 9 месечна възраст. ЗВБ ще помогне за изграждането им."
 • Продължавате да кърмите? Тогава ЗВБ е напълно грешно. Кърмата ще продължи да е най-големият източник на храна на бебето до 10-12 месечна възраст.
 • Издърпайте един стол и продължете да седите до него, говорето му и наблюдавайте храната.
 • Започенете с меки сурови храни. Узрели плодове, сварени жълтъци, накълцана риба или месо, зърнени храни, паста, зеленчуци. 
 • Подгответе храната така, че лесно да се държи. Средните парчета нарязани на тънки лентички по лесно се управляват от бебето.
 • Помислете за приема на хранителните вещества. Уверете се че храните са високо калорични, но и съдържащи желязо цинк и протеини.
 • Пригответе се за бъркотия. Целта на ЗВБ е да остави бебето да третира храната по свой начин, което означава да я бърка, бели, хвърля, което води до бъркотия. Евентуално може и да не достигне до подът. Може да поставите подложка под седалката, която лесно да се измива и допълнителна подложка на таблата за хранене. 
 • "Оставете детето ви да се храни с вас", препоръчва специалистът Harisson, "а най-добре му дайте нещо от това, което вие ядете". 

Какво да НЕ правите по време на Захранване водено от бебето 

 • Да изберете неподходящо време за хранене. При изморено или разстроено бебе няма да се получи. 
 • Да очаквате да се получи при всяко бебе. "Бебета със закъснение при развитието или неврологични състояния трябва да стартират с твърдите храни по-традиционно", казва DinaDiMaggio педиатър от Ню Йорк. Също така трябва да сте много внимателни за задавяне и хранителни алегрии. 
 • Да го претрупате от нови храни. Може да видите снимки на бебета стартирали с ЗВБ ядящи най-различни храни. Но както храненето с мляко на прах, Harisson предлага да започнете бавно, запознавайки бебето с нова храна на всеки 4 дни, за да може да разпознаете евентуална алергични реакция.
 • Да внасяте паника. Повечето бебета са неочаквано подготвени в "управлението" на хапки, което е често срещано при първите дни на хранене. "Разберете, че е нормална реакция да се "оттървеш" от храната, с която не можеш да се справиш и "управляваш". Бебето ще научи от вас: "Ако си уплашен, ще те уплаши"
 • Да се сътезавате по вереме на хранене. Хранене, което се случва за по малко от 10-15 мин. не е безопасно. Избягвайте храни, които причиняват задавяне, като грозде, хотдог, сурови зеленчуци и ядки. За по-голяма сигурност винаги бъдете с бебето си докато се храни и се уверете, че е в седнало положение.
 • Да игнорирате знаците на бебето. Ако започва да разпръсва храната вероятно вече се е наяло. 
 • Да бъдете прекалено емоционални и превъзбудени. Храненето трябва да се третира, като естествена, рутинна част от деня. "Не хвалете, насилвайте или се борете за храненето", съветва Harrison.
 • Да разчитате на остри прибори или гореща храна. Оставете детето да държи вилица или лъжица, но не очаквайте да има много храна на тях или в устата. Избягвайте ги. Храната трянва да бъде топла или хладка. Винаги проверявайте топлината и преди хранене.
 • Да го оставите. Някои бебета предпочитата смляна храна първоначално отлагайки малко храненето с хапки или имат нужда от повече време за някои храни. През първия и втория месец бебето ви ще ближе, опитва и изследва, но всъщност няма да яде много. Затова смлените храни ще помогнат храната да бъде пълноценна и хранителна. Също така някои деца не са готови за хапки в 6-тия месец. Stasenko препоръчва сервирането на хапки преди или след хранене и да ги приготвяте с все повече несмляна храна, за да може да се изградят дъвкателните умения на бебето.

Harrison твърди, че е важно детето ви да почне да се храни. "Позволете на бебето да хване лъжицата и да я сложи в устата си с с или без вашата помощ. Уверете се, че бебето ви управлява процеца"

Когато бебето ви започне да става все по-уверено в храненето и е опитало много индивидуални храни, и сте изключили хранителни алергии, ще има готовност да се храни с все повече смесени храни от масата. Само се уверете, че порцията е правилен грамаж и че е достатъчно мека и не гореща или прекалено солена. Stasenko твърди, че е добра идея да се готви с малко или без сол, защото детето не може да обработва добре натрия. Възрастните могат да си я добавят в последствие по време на хранене. Важно е също да се дават хранителни ястия на бебето, като телешко, леща, зеленини и зеленчуци за развитие на мозъка. 

 

 

 

7 съвета за използване на GroClock

Gro Clock е невероятен продукт, който учи децата, които се събуждат рано, да останат в леглото още малко. Тук ще намерите информация за това как да го използвате. 

Има много причини, поради които детето се събужда много рано сутринта. Може да си ляга твърде рано, може да е време да намалите или дори да прекъснете обяда, това е просто навик или не иска да спи, защото губи часове от играта.  Но родителите търсят поне един начин да получат още 5 минути допълнителен сън.

Вземете си Gro Clock

На пръв поглед изглежда като сладък бебешки часовник. Но той е повече от това. С иконите на слънцето и звездите и цветовете, които ги представляват (съответно синьо и жълто), часовникът учи детето ви кога да спи или кога да стане от леглото, като използвате зададените от вас часове. Gro Clock е най-популярният продукт от този клас от години.

Имате ли такъв или мислите да го купите? Тук ще намерите полезна информация за това как да се възползвате максимално от него.

1. Не започвайте да използвате GroClock твърде рано

Ако вашето 10-месечно дете се събуди в 4.30 сутринта, разбираме, че е досадно, но детето ви е твърде малко, за да разбере часовника. Родителите споделят, че някои деца го разбират от 18-месечна възраст, но ние препоръчваме 2 години за използването и разбирането на Gro Clock.

2. Преди да използвате GroClock, научете детето си за слънцето и звездите

За да могат децата да разберат Gro Clock, те трябва да разберат, че през нощта слънцето си отива, звездите се издигат в небето и тогава е време да си легнат да спят. На сутринта слънцето изгрява отново и тогава е време да се събудите. Говорете за това и очаквайте детето ви да разбере тази информация, преди да започнете да използвате Gro Clock.

3. Обяснете GroClock на детето

GroClock идва с книга, която можете да прочетете, за да помогнете на детето си да разбере как работи. Той също така има демо, което ви позволява да практикувате, преди да го използвате. "Опитахме се да кажем лека нощ на Слънцето всеки път, преди да си легнем и да се събудждахме, когато той се появеше на часовника", казва една майка. "Правейки това няколко пъти, наистина помогна в първите няколко нощи с часовника."

4. Постепенно променяйте времето, когато детето ви се събужда.

Ако детето ви се събужда всеки ден в „прекрасното” време от 4,30 сутринта и сте взели Gro Clock, за да разрешите проблема си, определено ще се изкушите да го настроите от първия ден в 6,30 сутринта. Не толкова бързо, детето няма да може да се адаптира успешно.

Първата вечер настройте часовника да изгасне в момента, в който детето ви обикновено се събужда - дори - дори ако е отчайващо рано. Детето ще се събуди, ще види слънцето и ще формира положителна връзка с часовника, вие от ваша страна хвалите детето си.  След това увеличавайте времето на всеки 10 минути всяка сутрин.

Ако имате търпение, увеличавайте го по 5 минути. Gro Clock успява с повечето деца, но изисква търпение в началото, за да даде на децата време да се адаптират към новото време.

5. Бъдете постоянни с правилата, които сте задали

Научете детето си да остане спокойно в леглото си, докато г-н Слънце се събуди. В случай, че той не го вижда и започне да крещи, не бягайте веднага към стаята му. Ако го направите, ще му предадете съобщението, че той може да игнорира часовника, когато пожелае. Една майка ни каза, че когато синът й се събуди и извика, ще отиде до вратата му и ще му каже „Господин Слънце все още спи и всички ние също трябва да спим“ Резултатът беше, че ако понякога синът й се събуди (макар и рядко) той си играе тихо в стаята си, докато г-н Слънце се събуди.

Разбира се, ще има моменти, в които наистина трябва да отидете в стаята на детето, преди г-н Слънце да се появи - за смяна на пелената, ако му е лошо и т.н. Ако се страхувате, че детето ще се възползва от това, направете тази хитрина, кажете му, че трябва да го изчакате да се появи на господин Слънце и да затвори очи. Когато го направи, натиснете бутона "събуждане" и ще се появи слънцето. По този начин той ще разбере, че ставането от леглото зависи от слънцето.

6. Награда

Производителите на часовника Gro предлагат безплатна таблица с награди, която можете да изтеглите, която можете да използвате, за да подобрите положително доброто поведение на детето си. Използвайте стикери или нарисувайте усмихнато лице, за да подчертаете всеки ден.

7.Не очаквайте GroClock да прави чудеса

Клиширано е, но е вярно, всяко дете е различно. За някои деца часовникът ще работи чудесно и вие ще получите желания резултат, а за други деца не толкова, колкото бихте искали. Както всяко устройсвто, използвано от родителите,  може да не прави чудеса, пак може да предложи малко помощ

Микровълнова: 
Всички артикули са направени от100% силикон и са подходящи за микровълни (1000 вата при висока температура в продължение на пет минути ).
 
Фурна:  
- За всички подложки  (Tiny bowl, Mini bowl, Mini mat, Happy mat, Peppa) са направени изследвания и тестове, които могат да издържат на фурната с максимална температура от 220 градуса по Целзий.
 

- Чашите и лъжичките не са тествани при толкова високи температури. Можете да ги поставите при по-ниски температури, ако е необходимо.

 

Когато нашето мъниче премине от мляко към друга храна, той отваря нова страница, пълна с нови приключения. Ето няколко съвета, за да направите този процес по-забавен.

 • Ние сме седнали. Ние създаваме спокойна и приятна обстановка. Използваме стол за хранене или удобен шезлонг.

 • Изследване. Всичко това е ново за нашето бебе и затова е много вероятно да предизвика любопитството му. Поставете кърпа (която се пере лесно) под стола за хранене, за да нямаме инциденти на пода. Ние насърчаваме детето си да играе с чаената лъжичка, да поставя пръста си върху храната и да усеща структурата. Всичко това разбира се изисква търпение и време. Ето защо започваме рано, от първите опити да се запознаем бързо с целия процес.

 • Чаената лъжичка. Даваме на детето си да държи и изследва храната с чаената лъжичка. Искайки да ни имитира, той ще се опита да я насочи към устата си. То няма да успее веднага, но когато успее, ще видите радостта от успеха на лицето му.

 • Чашката. Може да е трудно за бебето, което не е кърмено да спре с шишето, но вие можем да предложите малко бебешка вода в бебешка чаша на децата на възраст над 6 месеца.

 • Съдовете. Използваме красива цветна чинийка, която малко по малко нашето мъниче ще разпознае. Винаги сервираме храната на чинийката, след като сме проверили нейната температура.

 • Бляк! Може да се наложи да опита нова храна дори 13 пъти, докато я включи в диетата си. Важното е да запазваме спокойствие, да не крещим и да не се отказваме. Всеки път се опитваме малко повече. Също така се опитваме да разберем дали това е конкретна съставка, която не му харесва, или комбинацията. В началото, когато нашето мъниче изяжда всичко на пюре, е добре всеки път да въвеждаме нова съставка, не само за да избегнем алергии, но и да тренираме вкуса. 

 • Достатъчно!  Когато нашето мъниче се нахрани, той обръща глава или ляга, избягвайки лъжицата. Ако развитието му е нормално според педиатъра, не е нужно да настояваме. Той най-добре знае колко му трябва. Ако обективно той е ял малко, тогава прибираме храната и след известно време опитваме отново.

   

 • Външни фактори. Може да има друг стимул, който е привлякъл вниманието му и затова той иска да спре да яде. Отново прибираме  храната и се опитваме по-късно, като ограничим външните влияния.

   

 • Спокойствие. Количеството храна, което бебето консумира, когато преминава към солидна храна драстично намалява. Сега започва дъвченето, което уморява нашите малки, което ги води до по-малки хранения. Важното е да останем спокойни. Това е естествен процес и тялото е подготвено за него.

 

Ние се радваме на всеки момент от този процес и се отнасяме към него с хумор. Винаги имаме предвид, че сега полагаме основите на правилното хранене и това е по-важно от всяка празна чиния или чист под.


Благодарим на   http://www.nutrischool.gr  полезните съвети!

 

 

 

В срок от 14 дни след получаване на стоката клиентът има право да я върне или замени като са спазени следните условия:  

» Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена)

» Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба. Запазена оригинална опаковка, етикети, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

» Запазена е касовата бележка(фискален бон).

» Попълнена бланка връщане/замяна, която може да намерите ТУК 

Как да върна или заменя продукт стъпка по стъпка?:

1. Попълнете бланката "ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА" ръчно или електронно. Ако попълвате бланката ръчно на хартиен носител трябва задълвително да я добавите към продукта/ите за връщане или замяна. Ако попълвате бланката електронно трябва задължително да я изпратите на имейл info@reia.bg със следното заглавие:

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако заглавието на имейлът се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

2. Продуктът/тите трябва да се:

Вариант 1: Предадат лично в нашия офис на адрес Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3

Вариант 2:  Изпратят на адрес: Благоевград, ул. Александър Стамболийски 1А, вх В, офис 3. Придружен/и от попълнена и разписана бланка(в случай че попълвате таква ръчно) за връщане или замяна, която може да свалите от тук: БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА .

При изпращане чрез куриерска фирма в полето съдържание трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пише :

- Ако връщате продукт/и - ВРЪЩАНЕ + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

- Ако заменяте продукт/и - ЗАМЯНА + НОМЕР НА ПОРЪЧКА

Пример: ВРЪЩАНЕ 521456

                 ЗАМЯНА 521456

Важно: Ако надписа в поле съдържание се различава от гореспоменатото процесът по връщане или замяна може да отнеме повече време.

Номерът на вашата поръчка може да намерите в горния десен ъгъл на потвърждението, което ви е изпратено на имейл. В случай, че не знаете или не сте запазили номерът на поръчката ви, можете да се свържете с нас на 0888061779, за да ви дадем тази информация. 

» ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ ПО ЗАМЯНА ИЛИ ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ СА ИЗЦЯЛО ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА !!!

» При връщане/замяна е необходимо да ни изпратите касовия бон придружаващ Вашата поръчка.

» Възстановяване на суми става чрез банков превод в срок от 15 работни дни и за целта е необходимо да ни предоставите банкови детайли на сметка (Титуляр на сметка и IBAN), по която да възстановим сумата. Тези данни се попълват в бланката "Връщане или замяна" 

» Възстановяването на сума при връщане на стока става в рамките на 15 работни дни.

» Рекламации относно размерите поместени в табличките под описанието, разлика в нюансите на цвета НЕ се приемат!!!

»   БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

» За допълнителна информация ни пишете на info@reia.bg   или се свържете с нас на телефон 0888061779, 073/582239

» Връщане или замяна се прави в срок от 15 работни дни.

ВНИМАНИЕ!!!!

Някои марки и продукти имат допълнителни условия за връщане или замяна, които са упоменати в описанието. Препоръчваме да се запознаете с цявлостната информация за продукта преди да направите своята поръчка

- Марката Toddlekind е една от тези, които имат допълнителни условия за връщане и замяна Тази марка може да се върне само и единствено, ако опаковката не е махната. Продукта коже да се види без да се премахва опаковката. Един път отворен няма да бъде приеман за връщане. При съмнения за дефект си важат стандартните условия упоменати в сайта.

Клиентът е длъжен да се запознае с описаната на сайта информация преди да премине към покупка. Генерирането на поръчка автоматично потвърждава, че клиентът се е запознал и съгласил с условията на сайта!

Сходни продукти

Добавете поздравителна картичка с плик